Jeśli planujesz wesele i chcesz, aby odbyło się w centrum Gorzowa, w pięknym otoczeniu i wspaniałej atmosferze, wybierz Hotel Mieszko. Organizujemy przyjęcia weselne skrojone na miarę oczekiwań Młodej Pary. Wiemy, jak ważnym wydarzeniem jest wesele, dlatego zapewniamy profesjonalne wsparcie, doradztwo i pomoc na każdym etapie przygotowań przyjęcia.
Naszym atutem jest doświadczenie – zapewniamy perfekcyjną realizację tej uroczystości, począwszy od wsparcia podczas planowania, poprzez dobór wystroju wnętrza i aranżacji stołów na fachowej obsłudze gastronomicznej kończąc.
Zaletą organizacji wesela w Hotelu Mieszko jest także nasze zaplecze noclegowe – w komfortowych pokojach i apartamentach naszego Hotelu Nowożeńcy i Goście weselni mogą przygotować się do przyjęcia i odpocząć po zabawie do białego rana, by następnego dnia w pełni sił przybyć na uroczystość poprawin.
Nasz zespół dokłada wszelkich starań, aby wesele w Hotelu Mieszko było niezapomnianym wydarzeniem. Szef Kuchni opracował autorskie, weselne menu, które serdecznie polecamy. Na życzenie Młodej Pary Szef Kuchni chętnie przygotuje także propozycje zgodne z indywidualnymi preferencjami.
Menu weselne Hotelu Mieszko [koszt 165 zł/osobę]
Przywitanie Młodej Pary „chlebem i solą” oraz lampką szampana
Uroczysty obiad weselny
Zupa (do wyboru):
- rosół królewski
- zupa borowikowa z kluseczkami
- krem z zielonych szparagów z grzanką
II danie serwowane na półmiskach:
- polędwiczki wieprzowe nadziewane kurkami
- filet z indyka w migdałach
- tradycyjne roladki wołowe
- schab zawijany z kapustą
- pieczony karczek z cebulką i rodzynkami
Dodatki
- ziemniaki z masłem i koperkiem
- łódeczki ziemniaczane z rozmarynem
- bukiet wiosenny z zielonym dresingiem
- buraczki po staropolsku
- surówka z selera z rodzynkami
- soczysta marchewka z morelą
Zimne zakąski
- schab nadziewany suszonymi morelami
- śliwka w otulinie boczku
- karkówka w ziołowej marynacie
- teriny z papryką i pieczarkami
- tymbaliki drobiowe
- szynka w galarecie z nadzieniem
- befsztyk tatarski
- fantazja z wątróbki z plastrami pomidora i sosem czosnkowym
- pstrąg nadziewany w galarecie
- wędzony łosoś na melonie
- filet rybny po szwedzku w sosie pomidorowym
Sałatki
- sałatka grecka z serem Feta
- sałatka Gyros
Dania gorące podawane w trakcie
- tradycyjny barszcz czerwony podawany z krokietem z pieczarkami
- pałki drobiowe z pikantnym nadzieniem
- szaszłyki wieprzowe
- flaczki wieprzowe
- żur staropolski na białej kiełbasce (na życzenie podany w chlebie)
- kawa, herbata bez ograniczeń.
Na państwa specjalne życznie oferujemy przygotowanie:
Stół Staropolski - 20 zł/os
- wędliny wędzone
- kiełbasy suche
- pasztet
- pikle
- smalec
- swojski chleb
Pieczony dzik/prosię - 20 zł/os.
- pieczone prosię/dzik na życzenie w chlebie nadziewany kaszą z podrobami albo warzywami i podany z sosem czosnkowym serwowany z sali przez kucharza
Poprawiny - 45 zł/os.
Alkohol, ciasto, tort, napoje zimne we własnym zakresie bez dodatkowych kosztów.
Pokoje dla gości weselnych:
- Pokój 2 osobowy 120 zł
- Pokój 3 osobowy 150 zł
Dodatkowe usługi wliczone w cenę przyjęcia:
- Dekoracja Sali
- Szampan